• Infrastructuur

  Later als ik jong ben … is mijn jeugdhuis een multifunctionele en bruikbare ruimte

  Uit de meest recente jeugdhuisbevraging blijkt dat jeugdhuismedewerkers het liefst zouden investeren in de infrastructuur van hun jeugdhuis. Formaat wil zich daarom nog sterker profileren als referentie op dat vlak. We willen hét aanspreekpunt zijn voor jeugdhuizen, steden en gemeenten. Op die manier kunnen we er mee voor zorgen dat de infrastructuur van jeugdhuizen een hefboom wordt voor een kwalitatieve werking die een diverse groep jongeren aanspreekt.

   

  Begin maart lanceerde Formaat Multiplek, een wedstrijd waarmee we het multifunctioneel ruimtegebruik in jeugdhuizen wilden versterken. Met die wedstrijd probeerden we jeugdhuizen aan te zetten tot nadenken over de mogelijkheden van hun eigen infrastructuur. In totaal ontvingen we 21 dossiers waaruit we 5 winnaars selecteerden. De winnende projecten dienen nu als voorbeeld voor andere jeugdhuizen en lokale overheden.

   

  Jongeren hebben ruimte nodig om te ontmoeten en te experimenteren. Maar hoe kan je die ruimte als jongere, burger of jeugdorganisatie claimen? Hoe kan je ruimte maken voor jongeren uit de buurt of die ruimte beter afstemmen op hun noden? Hoe kan je jongeren prikkelen om zelf acties op poten te zetten? Welke randvoorwaarden heb je nodig voor een sterke jeugdhuisinfrastructuur? Samen gaan we op zoek naar antwoorden op zulke vragen.

 • Ben je erbij?

  Wanneer? Vrijdag 14 oktober 2016

  Onthaal? 9u00 – Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen

  Einde? 17u30 – Jeugdcentrum Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerpen

  Prijs? Leden: € 45 / niet-leden: € 55

   

  De prijs is inclusief een publicatie over het jeugdhuiswerk van de toekomst die je na de conferentie toegestuurd krijgt.

  Je hoeft je betaling niet vooraf in orde te maken. Na afloop van de conferentie krijg je een factuur. Werk je met een bestelbon, bezorg die ons dan voor de conferentie via steven.hellemans@formaat.be of Formaat vzw, Boekhouding, De Wittestraat 2, 2600 Berchem.