• Lokaal beleid

  Later als ik jong ben … maakt een sterk gemeentelijk en stedelijk beleid sterk jeugdhuiswerk mogelijk

  Formaat gelooft in de kracht van jeugdhuizen om een brede groep jongeren aan te spreken. Dat doen jeugdhuizen door uit te pakken met een uitgebreid aanbod aan activiteiten, afgestemd op de noden en behoeften van de plaatselijke context. Jeugdhuizen zijn belangrijke partners van het lokale bestuur om ruimte te creëren voor jongeren en hun interesses.

   

  Voor dat lokale bestuur is er dus een belangrijke rol weggelegd. Zij maken sterk jeugdhuiswerk mogelijk. Al is daarvoor wel een sterke visie nodig over de functie en de plaats van jeugdhuiswerk en wie daarin een rol kan spelen. Wat kunnen en mogen we verwachten van vrijwillige initiatieven, wanneer en waar kiezen we voor professionalisering en wie stuurt de beroepskrachten dan aan? Het zijn belangrijke vragen waar het lokale bestuur een antwoord op moet formuleren.

   

  Op de conferentie willen we samen met lokale besturen nadenken over de rol van het lokale beleid als facilitator van een (boven)lokaal jeugdhuislandschap dat erin slaagt een antwoord te formuleren op de behoeften van jongeren.

  Presentatie

 • Ben je erbij?

  Wanneer? Vrijdag 14 oktober 2016

  Onthaal? 9u00 – Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen

  Einde? 17u30 – Jeugdcentrum Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerpen

  Prijs? Leden: € 45 / niet-leden: € 55

   

  De prijs is inclusief een publicatie over het jeugdhuiswerk van de toekomst die je na de conferentie toegestuurd krijgt.

  Je hoeft je betaling niet vooraf in orde te maken. Na afloop van de conferentie krijg je een factuur. Werk je met een bestelbon, bezorg die ons dan voor de conferentie via steven.hellemans@formaat.be of Formaat vzw, Boekhouding, De Wittestraat 2, 2600 Berchem.