• Werk & onderwijs

  Later als ik jong ben … maakt het jeugdhuis mee de start van mijn levensloopbaan

  Jongeren leren uit de ervaringen die ze opdoen in het jeugdhuis. Beroepskrachten en bestuurders steunen jongeren in hun engagement en helpen hen zich bewust te worden van hun talenten. Talenten die niet alleen in het jeugdhuis, maar ook in hun (professionele) toekomst van pas zullen komen.

   

  We laten zien hoe jeugd(huis)werk jongeren ondersteunt en begeleidt in hun zoektocht naar een passende studie of job. We gaan na welke rol jeugdwerkorganisaties, werkgevers en tewerkstellingsorganisaties voor jeugd(huis)werk weggelegd zien en hoe jongeren dat zelf ervaren.

   

  Ten slotte werpen we een blik op de praktijk. We tonen hoe het jeugd(huis)werk vandaag al jongeren helpt wanneer ze een studie kiezen of hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten. We laten jeugdwerkers vertellen hoe zij een brug slaan tussen jongeren en werk, en zetten een aantal unieke tewerkstellingsprojecten uit het jeugdwerk in de kijker. Medewerkers en jongeren die betrokken zijn bij Baanbrekers vertellen over hun ervaringen met het project en de trajecten die ze samen aflegden.

 • Ben je erbij?

  Wanneer? Vrijdag 14 oktober 2016

  Onthaal? 9u00 – Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen

  Einde? 17u30 – Jeugdcentrum Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerpen

  Prijs? Leden: € 45 / niet-leden: € 55

   

  De prijs is inclusief een publicatie over het jeugdhuiswerk van de toekomst die je na de conferentie toegestuurd krijgt.

  Je hoeft je betaling niet vooraf in orde te maken. Na afloop van de conferentie krijg je een factuur. Werk je met een bestelbon, bezorg die ons dan voor de conferentie via steven.hellemans@formaat.be of Formaat vzw, Boekhouding, De Wittestraat 2, 2600 Berchem.